Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler produceert sanitair warm water voor huishoudelijke toepassingen. De ingebouwde warmtepomp onttrekt de warmte uit de omgevingslucht en geeft de warmte af aan het sanitair water in het reservoir. Deze warmtepompboilers zijn optimaal beschermd tegen kalkaanslag en corrosie door een ingebouwde anode en door een inox kuip .

Onze boilers hebben een voorraadvat van 200 of 300 liter sanitair warm water. De warmtepomp is ingebouwd in de boiler en zorgt voor zuinige opwarming van het sanitair warm water.

De lucht, waaruit de warmte wordt gerecupereerd, wordt aangezogen van buiten of rechtstreeks uit het lokaal waar de warmtepompboiler is opgesteld. De uitgeblazen koude wordt naar buiten afgeleid, of kan terug uitgeblazen worden in dezelfde ruimte om bv een berging te koelen of een kelder. Het toestel is voorzien van een ingebouwde digitale bediening met uitgebreide timerinstelling leesbaar op een overzichtelijke digitale display.

Deze warmtepompboilers zijn eveneens voorzien van een timer zodat U de mogelijkheid heeft om van het veel goedkopere nachttarief gebruik te maken.

Indien U warm water verbruik plots zeer hoog zou zijn zodat de volledige inhoud van de boiler aangesproken wordt heeft U nog de mogelijkheid om manueel het toestel te laten werken. Zo zit U niet nodeloos een aantal uren zonder warm sanitair water.